brasserie

Pizza eten in een restaurant eten of zelf maken

Pizza eten in een restaurant eten of zelf maken

Wie houdt er niet van een heerlijke pizza? Er komen steeds meer heerlijke varianten bij en bovendien wordt het steeds gemakkelijker om ook thuis te kunnen genieten van een heerlijke zelfgemaakte pizza. Maar kan dit tippen aan de echte pizza in een Pizzeria?

Kun je voor een Pizza nog steeds het beste terecht in een restaurant, of kun je prima genieten van een zelfgemaakte pizza? De meningen zijn erover verdeeld, maar we gaan er hieronder verder op in.

Eating pizza in a restaurant or making it at home?

Voor de lekkerste pizza moest je altijd in een restaurant zijn. Dit was simpelweg omdat de pizza in de supermarkt gewoon smaakte alsof deze uit de supermarkt komt. Er was, vergeleken met nu, weinig keuze in de schappen.

De schappen liggen nu vol met pizza’s in echt alle smaken. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een pizza van gemaakt. De kwaliteit van de supermarktpizza is ook zeker wel omhooggegaan.

Er is echter nog een reden dat men de pizza in een restaurant lekker vindt dan de pizza thuis. Dit heeft alles te maken met de wijze van bereiden. De steenoven pizza zoals bij de pizzeria die heb je waarschijnlijk niet thuis staan.

Je kunt dus zelf een pizza maken, die dezelfde ingrediënten bevat als je favoriete pizza restaurant, en toch, niet die ene smaak bereiken.

Zelf een pizza maken

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een verse, zelfgemaakte pizza. Laat de supermarkt pizza voor wat het is en begin gewoon bij het begin. Echte pizzadeeg bijvoorbeeld heb je absoluut nodig voor een echte lekkere pizza.

Je kunt op zoek naar een traditioneel recept op het internet, maar je kunt ook in de supermarkt terecht voor pizzadeeg.

Het voordeel aan een zelfgemaakte pizza is dat je zelf alles in de hand hebt. Hoe dik wil je jouw pizza hebben en hou je van veel saus of ga je voor een dun laagje?

Ook de ingrediënten kun je geheel zelf kiezen en naar wens beleggen. Of je nu houdt van veel of weinig kaas, vlees of vis, of liever een vegetarische pizza? Jij bepaalt hoe jouw pizza eruit komt te zien.

Heb je je eigen pizza gemaakt en belegd naar keuze, maar niet die ene lekkere smaak behaald? Dan kun je nog eens denken aan een steenoven voor in je tuin!

meer te weten komen

Pizza Calzone

Bambino Pizza

Napoletana

Bier/wijn