brasserie

Bambino Pizza wat is het en wat zijn de ingredienten.

Bambino Pizza wat is het en wat zijn de ingredienten.

Lekker uit eten met het hele gezin. Heerlijk natuurlijk maar soms ook lastig. Je hebt niet altijd een kindermenu en om nou zo’n heel gerecht te bestellen waar je kind in gaat knoeien en plukken, maar toch de helft overlaat, is ook weer zo zonde.

Soms willen de kinderen ook gewoon eten wat de ouders eten, maar een aangepaste portie is dan wel zo fijn.

Daar komt de Bambino Pizza als geroepen om de hoek kijken. Bambino is het Italiaanse woord voor kind. Wat een Bambino Pizza is dat hoeven we dan ook niet meer uit te leggen. Wel gaan we je hieronder nog iets meer vertellen over deze kinderpizza.

Is een bambino pizza anders dan traditionele pizza?

Ja en nee is het juiste antwoord op deze vraag. Een Bambino Pizza is eigenlijk gewoon een kinderpizza. Dit is dan ook de vertaalde betekenis vanuit het Italiaans.

Een bambino is dus niet meer dan een kleinere variant van de pizza. Waar het verschil echter wel vaak in zit is het beleg van de Pizza. Kinderen houden van simpel en op de Bambino Pizza wordt dan ook niet heel erg uitgepakt.

Voor een Bambino pizza kun je vaak kiezen uit simpele toppings zoals margherita, salami of ham. Sommige restaurants pakken uit en maken met behulp van bijvoorbeeld olijfjes, een gezichtje op de pizza. Zo wordt de Bambino pizza nog aantrekkelijker voor de kinderen.

Een bambino Pizza is ook een prima uitkomst trouwens voor de kleine eters onder ons!

De ingrediënten van Bambino Pizza

Omdat deze pizza echt bedoeld is voor kinderen, zijn de ingrediënten van de bambino pizza qua deeg gelijk, maar qua beleg anders.

Een bambino pizza is ook gewoon een echte pizza, alleen dan iets kleiner. Het deeg voor deze pizza is dan ook niet anders dan de traditionele pizza. Het verschil zie je in het formaat van de pizza en het beleg.

Vaak kun je in een restaurant kiezen uit een stuk of 3 a 4 bambino pizza’s. De simpelste pizza’s zijn vaak ook in Bambino vorm verkrijgbaar. Denk aan de salami of ham pizza, maar ook margherita is een geliefde pizza onder kinderen.

Ben je geen grote eter en wil je liever de Bambino pizza, maar dan iets uitgebreider? Dan hebben de meeste koks er geen probleem mee om (tegen betaling) wat extra toppings op de pizza te doen.

meer te weten komen

Pizza Calzone

Napoletana

Bier/wijn