brasserie

Pizza Calzone, wat moet er echt op zitten?

Pizza Calzone, wat moet er echt op zitten?

Pizza kennen we natuurlijk allemaal! Calzone was een een aantal jaren geleden nog niet zo populair maar tegenwoordig is deze variatie op de pizza, bijna net zo populair als de traditionele pizza zelf.

Heb je nog nooit van een Pizza Calzone gehoord? Eigenlijk is de Pizza Calzone gewoon een dubbelgeklapte pizza. Het pizzadeeg vul je zoals je gewend bent een pizza te maken en bak je, net als de traditionele pizza in een pizza-oven.

De Calzone, komt net als de traditionele pizza uit de regio Napels en is daar dan ook overal verkrijgbaar. Volop streetfood kraampjes in de deze prachtige regio, waar de calzone gewoon als sandwich verkocht wordt.

Pizza calzone, hoe maak je die?

Kun je zelf een pizza maken? Dan kun jij ook zelf een Pizza Calzone maken! Er is namelijk geen echt verschil tussen het maken van een Pizza, en de Calzone variant. Nou ja, alleen het dichtvouwen moet je niet vergeten.

Je maakt dus het deeg zoals je gewend bent, of zoals aangegeven in het recept die je volgt. De pizza bereid je vervolgens voor zoals je bij een reguliere platte pizza ook zou doen.

Als je klaar bent met beleggen dan doe je een beetje water op de randen en vouw je deze dicht.

Je kunt het deeg met een vork aandrukken op de randen zodat deze goed dicht blijft.

Wat mag er niet ontbreken op een Pizza Calzone?

Als pizza liefhebber heb je vast en zeker een favoriete platte pizza. Je kunt elke reguliere pizza in principe ombouwen tot een Calzone.

Wat we vaak zien is dat er in een Calzone Pizza vaak meer gebruik wordt gemaakt van natte ingredi├źnten. Zo mag een ei bijvoorbeeld niet ontbreken op je Pizza Calzone, maar wordt er ook een Calzone Pizza gemaakt met een stoofschotel.

Wat op een Pizza Calzone moet ligt dus geheel aan je eigen smaak! Je kunt alles erop gooien en hierna simpelweg dichtvouwen.

Om heel eerlijk te zijn, kun je de lekkerste Pizza Calzone het beste in een restaurant halen. Zeker als dit nog nooit hebt geprobeerd. Deze unieke smaak moet je minstens 1 x proeven zoals het echt hoort.

Zoals hierboven al even genoemd, zijn de Napolitanen het beste in Pizza en Calzone. Ga dus voor de allerbeste variant, direct bij de bron!

meer te weten komen

Bambino Pizza

Napoletana

Bier/wijn