Pizza of Pasta Napoletana
Napoletana is een klassieke wijze van bereiden om het zo maar even te noemen. Je kunt namelijk meerdere gerechten in de smaak Napoletana verkrijgen. Hierbij gaat het meer om de saus, dan wat erbij komt kijken. Hierbij kun je dus denken aan een pizzabodem of pasta. Er is echter nog een verschil ten opzichte van bijvoorbeeld pasta Bolognese.
Als we echt kijken naar de klassieke pasta Napoletana, dan wordt dit volgens de Italianen gemaakt met suddervlees in plaats van gehakt zoals de Bolognese bijvoorbeeld. Hierom ben je ook wel wat meer tijd kwijt aan het bereiden van een echte pasta Napoletana. Maar dan heb je ook wat!
Als we kijken naar de Pizza Napoletana dan komen we wel terecht bij een zeer simpel recept. Een simpel maar heerlijk recept! Volgens de Italianen is het dan ook een crime om hier meer ingrediënten op te leggen dan bedoeld.
De toppings op een Pizza Napoletana bestaan uit: Tomatensaus, Parmezaanse kaas of Mozarella, basilicum en olijfolie. Niks meer en niks minder. Uiteraard kunnen verschillende restaurants hier hun eigen versie van maken.