brasserie

Napoletana waarmee kan je het combineren?

Napoletana waarmee kan je het combineren?

Ben je gek op de Italiaanse keuken? Dan ken je vast de verschillende soorten gerechten die er te krijgen zijn. Waarschijnlijk ken je zo ook de pasta Alfredo bijvoorbeeld, of de nog iets bekendere Carbonara variant. De Carbonara is overigens ook in Pizza vorm verkrijgbaar.

Zo heb je ook Napoletana. Ook dit is een type saus die zich kenmerkt door het gebruik van enkele ingrediënten die deze saus zijn herkenbare smaak geven. In het geval van Napoletana gaat het om tomatensaus, Parmezaanse kaas en natuurlijk pasta.

Simpel is wel een beetje het keyword van een Pizza of pasta Napoletana. De Parmezaanse kaas kun je nog vervangen voor mozarella en basilicum mag in zo goed als geen enkel Italiaans gerecht ontbreken, maar meer mag volgens de Napolitanen echt niet!

Pizza of Pasta Napoletana

Napoletana is een klassieke wijze van bereiden om het zo maar even te noemen. Je kunt namelijk meerdere gerechten in de smaak Napoletana verkrijgen. Hierbij gaat het meer om de saus, dan wat erbij komt kijken. Hierbij kun je dus denken aan een pizzabodem of pasta. Er is echter nog een verschil ten opzichte van bijvoorbeeld pasta Bolognese.

Als we echt kijken naar de klassieke pasta Napoletana, dan wordt dit volgens de Italianen gemaakt met suddervlees in plaats van gehakt zoals de Bolognese bijvoorbeeld. Hierom ben je ook wel wat meer tijd kwijt aan het bereiden van een echte pasta Napoletana. Maar dan heb je ook wat!

Als we kijken naar de Pizza Napoletana dan komen we wel terecht bij een zeer simpel recept. Een simpel maar heerlijk recept! Volgens de Italianen is het dan ook een crime om hier meer ingrediënten op te leggen dan bedoeld.

De toppings op een Pizza Napoletana bestaan uit: Tomatensaus, Parmezaanse kaas of Mozarella, basilicum en olijfolie. Niks meer en niks minder. Uiteraard kunnen verschillende restaurants hier hun eigen versie van maken.

Napoletana, Bolognese, Carbonara en Alfredo

De Italiaanse keuken is zeer geliefd. Dat kunnen we redelijk goed terugzien in het aantal Italiaanse restaurants in Nederland, maar ook aan hoeveel we er eigenlijk vanaf weten inmiddels.

Tegenwoordig kan iedereen een Italiaanse keuken prins(es) worden. De supermarkten staan vol met ingrediënten om zelfs thuis een lekkere pasta klaar te kunnen maken.

Het grootste verschil tussen Napoletana en Bolognese is het vlees. Met andere sauzen kunnen er nog meer verschillen zijn. Zo zijn de Carbonara en Alfredo, witte sauzen en de Napoletana en Bolognese zijn rode sauzen.

meer te weten komen

Pizza Calzone

Bambino Pizza

Bier/wijn