brasserie

De populairste websites voor het laten bezorgen van een pizza

Pizza is een van de meest geliefde maaltijden ter wereld vanwege de lage prijs en de supersnelle bereiding. Wanneer je op de bank zit, en je hebt geen zin om naar de winkel te gaan of te koken dan kan je vaak binnen 20 tot 30 minuten een pizza aan huis laten bezorgen. Maar wat zijn nu de meest populaire websites om te bestellen? In dit blog vind je de beste websites voor het bestellen van jouw pizza!

  • Thuisbezorgd is een online platform waar je eten kunt bestellen bij meer dan 10.000 restaurants in Nederland. Je kunt kiezen uit verschillende soorten keukens, waaronder pizza. Thuisbezorgd werkt samen met bekende pizzaketens zoals Papa John’s en New York Pizza. Doordat Thuisbezorgd samenwerkt met veel Italiaanse restaurants in de buurt profiteer je van maximale keuze en supersnelle levering.
  • Domino’s Pizza is een Amerikaanse pizzaketen die meer dan 200 vestigingen heeft in Nederland. Ze bezorgen pizza’s aan huis in steden als Den Haag, Utrecht, Rotterdam en vele andere. Domino’s biedt een breed assortiment aan pizza’s aan voor elke smaak: margherita, supreme, americana en nog veel meer. Je kunt ook je eigen pizza samenstellen of andere snacks bestellen zoals kippenvleugels of brownies. De gemiddelde bezorgtijd ligt iets boven de 20 minuten. In de grote steden zijn ze soms nog sneller.
  • New York Pizza is een Nederlandse pizzaketen die zich laat inspireren door de Amerikaanse stijl van pizza maken. New York Pizza heeft meer dan 235 winkels in Nederland (en ook een aantal in België) waar je pizza kunt afhalen of laten bezorgen. New York Pizza staat bekend om zijn grote slices en dunne bodems. Deze aanbieder heeft regelmatig acties op doordeweekse dagen met bijvoorbeeld een extra korting of gratis pizza. Funny Meal is een speciale deal voor kinderen. Kids krijgen een kleine pizza met topping naar keuze met een leuke verrassing
  • Papa John’s is een andere Amerikaanse pizzaketen die sinds 2016 actief is in Nederland. Papa John’s heeft meer dan 30 winkels in Nederland waar je verse pizza’s kunt bestellen met hoogwaardige ingrediënten. De pizzeria heeft ook een ruime keuze aan bij-gerechten zoals cheesy jalapeño bites of chocolate lava cake .

De top-5 populaire pizza’s in Nederland

Wil je pizza bestellen, maar weet je niet welke? Dit zijn de 5 meest gekozen pizza’s in Nederland. Hieronder vind je in het kort meer info over de verschillende smaken en toppings.

  1. Pizza margherita: dit is de klassieke pizza met tomatensaus, mozzarella en basilicum. Het is de meest eenvoudige en populaire pizza ter wereld. De naam komt van de Italiaanse koningin Margherita die deze pizza zou hebben geproefd en goedgekeurd in 1889. Tip: je kunt deze pizza ook heel eenvoudig zelf maken.
  2. Pizza peperoni: dit is een pizza met tomatensaus, mozzarella en peperoni, een soort pittige salami. Het woord peperoni komt van het Italiaanse woord voor paprika’s, maar in Amerika wordt het gebruikt om deze worstsoort aan te duiden. Deze pizza is vooral populair in Noord-Amerika maar inmiddels ook helemaal ingeburgerd in Nederland. Lees hier meer over de pizza pepperoni en waar je ‘m kunt halen.
  3. Pizza 4 formaggi: dit is een pizza met vier soorten kaas: mozzarella, gorgonzola, parmezaan en pecorino. Het is een pizza voor echte kaasliefhebbers die houden van een romige en intense smaak. Deze pizza heeft meestal geen tomatensaus.
  4. Pizza 4 stagioni: dit is een pizza met vier verschillende toppings die elk een seizoen vertegenwoordigen: artisjokken voor de lente, olijven voor de zomer, ham voor de herfst en champignons voor de winter. Deze pizza heeft wel tomatensaus en mozzarella als basis.
  5. Pizza diavola: dit is een pizza met tomatensaus, mozzarella en pittige salami of chorizo. De naam betekent duivelse pizza en verwijst naar de scherpe smaak van deze topping. Deze pizza is geschikt voor mensen die van een beetje pit houden.